3 okt. 2017

Boksmälla
Jag hade ingen aning om att boksmälla existerade förrän igår. Jag vaknade upp helt energilös, orkade knappt resa mig upp ur sängen och mådde allmänt dåligt. Jag kunde inte riktigt förstå vad det var med mig förrän jag såg på sociala medier att alla boktokiga mässbesökare hade drabbats av något liknande och det kallades boksmälla!

Alltså. Vilken helg jag har varit med om. Intensiv och alldeles underbar. Jag har minglat med förlaget, lunchat med andra romanceförfattare, pratat med bokbloggare, träffat mina stora författaridoler, lyssnat på intressanta seminarium och samtal. Köpt böcker. WOW säger jag bara. Det är svårt att med ord förklara vad man faktiskt har varit med om. Men nu efteråt vill jag bara sätta mig ner framför datorn och skriva i oändligheter.

Varning för extremt många bilder från denna minnesvärda helg;

 Mingel med mitt härlig förlag. Bild ovan är med "Visto-gänget". 
 Att inte träffa Jan Guillou upplevde jag som svårt. Vart jag än gick dök han upp ;)
 Skriva-scenen var en av de bästa sakerna på mässan. Det bjöds på så otroligt många intressanta samtal där på scen. På bilden under berättar Mariette Lindstein om hur det var att debutera på ett litet förlag. 
 Ännu en höjdpunkt. Sara Bergmark Elfgran, Mats Strandberg & Fredrik Backman på scen för att diskutera karaktärer. Så grymma dem är! 
 Charlotte Cederlund och Elisabeth Östnäs på scen för att prata "luttrad skrivprocess". 
 Ett klokt och viktigt seminarium som handlade om mäns och kvinnors syn på kvinnor i allmänhet men också framgångsrika kvinnor. Och det viktigaste; vad som måste göras för att det ska bli en förändring.
Underbara Christina Schiller och Sara Dalengren- så kul att äntligen få träffas och snacka romance! Om fem år kan det väl finnas en "romance-scen" på mässan, precis som det finns en crime-scen. Det fixar vi väl! 
När det väl var dags för det sista seminariet var jag redan övertaggad- hög på skrivandet, men Sophie Kinsella och Jenny Colgan lyckades ta det till ytterligare en nivå. Så härliga personligheter och vilket imperium båda har lyckats skapa med sitt författarskap. Wow Wow! 
Trött och sliten landade jag hemma igen. Att jag hade ont i ryggen får jag bara skylla mig själv för. För vilken bokhög jag drog med mig tillbaka. Nu ska det läsas! Och skrivas! 

Så. Kan det här året bara springa förbi så jag får göra detta igen? Fast det är ett spännande år framför mig så jag förmodar att tiden kommer gå snabbt ändå. Och nästa år är det min bok som går att köpa på mässan. Längtar :) 

10/03/2017

2 kommentarer:

  1. Boksmälla - vilket bra ord. Och en romance-scen, är precis vad som behövs. Hoppas verkligen att Bokmässan inte tar en halv evighet på sig att uppmärksamma en genre som så sjuder av liv som romancegenren gör just nu att den är på väg att explodera.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har precis skickat in min utvärdering och påtalat just hur lite romance det var och att det bara måste vara mer till nästa år. Så ja, vi får hoppas på en snabb förändring!

      Radera

KONTAKT/PRESSRUM

Dessa pressbilder går att använda i samband med recensioner och intervjuer. Dock måste fotograf anges vid användning.
Fotograf: Jakob Almer
Det fina omslaget har Johanna Gunneflo designat.

Köp boken!


Köp ett signerat exemplar av Sunt förnuft, vilt hjärta för endast 165kr inkl. frakt ELLER 2 böcker för 220kr (inkl frakt).

Fyll i formuläret nedan och jag skickar boken inom två arbetsdagar. Man kan betala genom swish eller faktura (14 dagar). Instruktioner för swishbetalning finns i orderbekräftelsen, boken skickas först efter betalningen har registrerats (swish-köp). Vid fakturaköp skickas faktura tillsammans med beställningen.

Men för er som ändå vill beställa genom Adlibris kan ni göra det här.

För återförsäljare: Sunt förnuft, vilt hjärta distribueras till bokhandeln via Visto Förlag och Stjärndistribution (SDIST). Via Bokinfo hittar du aktuellt f-pris. För att säkerställa bästa möjliga villkor, maila mig: veronica.almer@gmail.com