25 sep. 2017

Stolt så jag spricker
2007 träffade jag mannen i mitt liv. 2014 gifte jag mig med honom och häromkvällen slog det mig så extremt hårt varför jag älskar Jakob! Vi kom nämligen in på ämnet romance. Han berättade stolt att han förespråkade romance. Och menade på att när folk frågade om vad hans fru skrev fick han undervisa dem i vad romance egentligen var. När han berättade satte han upp genren på piedestal och fick då även med att romance faktiskt var den största genren i USA. Det ni!

När han berättade för mig vad han brukade säga kände jag hur jag fick tårar i ögonen. En vit man, snart 30 år och arbetar som läkare försvarade en genre som anses vara kvinnolitteratur. Något man ser ner på. Jag blev så himla stolt över personen som stod framför mig!

Jakob har läst alla mina manus flertalet gånger. Och det har varit en resa. Först när han började läsa tyckte han att det var tråkigt att veta att det skulle sluta lyckligt men när han väl kom till de sista sidorna hade det ingen betydelse längre. För det handlade om hur huvudkaraktärerna tog sig dit, det var det som gjorde boken. Ibland gillar jag att sitta bredvid honom när han läser, se vad han skrattar åt, höra vad han tycker om den tvisten eller om den kärleksförklaringen. Han läser för övrigt inte så mycket mer än mina böcker men han har ändå koll på svensk romance. Jag ser till så att han har det men han är dessutom nyfiken på det. Jag hoppas att fler män kan göra en liknande utveckling. Jag är ingen expert på det här med varför romance ses ner på men jag har svårt att tänka mig att det är kvinnor som pratar illa om det. För det är ju mest kvinnor som läser det. Vilket får mig att dra en ganska snäv (och kanske fördomsfull) slutsats att det är flest män som tycker detta.

Så för att få ett slut på detta börjar jag med en man i taget och undervisar dem i genren. Först i led var min man som sedan för detta vidare till sina kretsar. Steg 2 är min son... och alla andra jag träffar på. Romance förtjänar en större plats i Sverige. Genren som bjuder på kärlek och glädje. Herregud, det är precis vad man behöver i dagens samhälle!


9/25/2017

1 kommentarer:

  1. Vad underbart med en partner som peppar och är stolt över sin andra hälft :) Det borde vara en självklarhet, men tyvärr är det inte alltid så. Du verkar dock ha hittat en man som tänker helt rätt!

    SvaraRadera

KONTAKT/PRESSRUM

Dessa pressbilder går att använda i samband med recensioner och intervjuer. Dock måste fotograf anges vid användning.
Fotograf: Jakob Almer
Det fina omslaget har Johanna Gunneflo designat.

Köp boken!


Köp ett signerat exemplar av Sunt förnuft, vilt hjärta för endast 165kr inkl. frakt ELLER 2 böcker för 220kr (inkl frakt).

Fyll i formuläret nedan och jag skickar boken inom två arbetsdagar. Man kan betala genom swish eller faktura (14 dagar). Instruktioner för swishbetalning finns i orderbekräftelsen, boken skickas först efter betalningen har registrerats (swish-köp). Vid fakturaköp skickas faktura tillsammans med beställningen.

Men för er som ändå vill beställa genom Adlibris kan ni göra det här.

För återförsäljare: Sunt förnuft, vilt hjärta distribueras till bokhandeln via Visto Förlag och Stjärndistribution (SDIST). Via Bokinfo hittar du aktuellt f-pris. För att säkerställa bästa möjliga villkor, maila mig: veronica.almer@gmail.com