11 jan. 2017

Superpeppen dog ut
Ni vet nyår, man börjar på topp och sedan någon vecka senare har godispåsen åkt fram och misslyckande står skrivet i pannan. Nu är det inte inte riktigt så för mig. Jag var superpepp förra veckan och sedan kom dålig nyhet efter vartannat och det var den peppen. Fick förra veckan reda på att knodden hade slagit kullerbytta i ett väldigt begränsad utrymme och ligger nu i säte. Oron kring huruvida man kan vända (bara 50% man lyckas med) och om det måste resultera i kejsarsnitt, gör mig lite snurrig. Detta tillsammans med stressen att kroppen gör sig redo för förlossning. Så istället för en lång förberedelse inför den stora dagen har det helt plötsligt blivit en kamp emot tiden.

För hinner man vända bebis innan bebis kommer, om inte, vad händer då? Jag känner mig som en bomb redo att smälla- och inte att glömma de underbara hormonerna som får mig att gråta för att jag spiller på min tröja och för att colan är slut. Det är inte den bästa kombinationen. Dessutom sover jag dåligt, upptagen i massa tankar och värk. För ont i hela kroppen är ju något som ingår. Sen en vecka tillbaka lever jag mitt liv i pyjamasbyxor, på soffan. Jag får helt enkelt acceptera, det är skitjobbigt nu. MEN det kommer bli bättre. Snart så. Hoppas jag.

Ni får ursäkta mitt beklagande inlägg, men med tanke på peppen i tidigare inlägg hoppas jag att ni står ut med mig ;)

Förra veckan när vettiga kläder fortfarande var något jag orkade dra på mig och leenden inte var lika svårt att pressa fram. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna Veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat.

6 kommentarer:

 1. Åh, vad jobbigt att bebben har gått och vänt sig! Förstår att det ställer allt på fel ända och att du är orolig. Och det är så jäkla tungt på slutet. Minns hur jag kände vid den här tiden förra året, kunde inte sova, inte sitta skönt, inte promenera (om inte i snigeltempo). Usch! Men, som du säger. Det blir ju bättre! Och imorrn är det exakt ett år sedan jag slapp den där eländiga magen! :) Men du är jättefin och pyjamasbyxor är skitskönt och jag hoppas att du kan försöka njuta av lugnet före stormen, se film, läsa böcker, sova, vila, äta, vara. Sen hux flux är det ju dags - och håller vi alla tummar att ungen är på rätt håll och att allt går som det ska! :) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Möta motgångar så här på slutet är inte det lättaste, man är så himla trött och känslig redan som det är. Men på måndag är det dags för vändningsförsöket och sen får vi se hur det blir. O det är så snällt av dig att du håller tummarna, behöver all tur jag kan få :) Kram

   Radera
 2. Men nähh vad tråkigt att barnet har vänt på sig :( Jag minns hur jobbigt allting var de sista veckorna där jag bara satt hemma i badrock för jag orkade inte ta på mig kläder. Sömnbrist, värk och att man behöver gå på toa varje timme är verkligen inget jag saknar. Att gå igenom ett vändningsförsök är ju verkligen det sista man vill göra. Håller tummarna att det kommer att lyckas. Annars är ju kejsarsnitt inget dåligt egentligen, finns ju många fördelar som att man slipper riskerna med att spricka och alla jobbiga öppningsvärkar. Huvudsaken är ju att barnet och du mår bra under! Håll ut, det är snart över! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mm verkligen tråkigt. Vi får se på måndag om de lyckas vända eller hur det blir. De sista veckorna är så himla tuffa, men jag hade alldeles glömt bort det- eller förträngt det ;) Men precis som du säger, det viktigaste är att barnet mår bra! Tack snälla för din omtanke! Kram

   Radera
 3. Klart du får beklaga dig. Det är tungt, jobbigt och nervöst att vara gravid. Peppen kommer tillbaka. Håller tummarna för att du får snusa bebis snart :)

  SvaraRadera
 4. Åh ja längtar tills jag får snusa bebis, mysigaste som finns :)

  SvaraRadera

KONTAKT/PRESSRUM

Dessa pressbilder går att använda i samband med recensioner och intervjuer. Dock måste fotograf anges vid användning.
Fotograf: Jakob Almer
Det fina omslaget har Johanna Gunneflo designat.

Köp boken!


Just nu erbjuder jag Sunt Förnuft, Vilt Hjärta för endast 79kr (inkl frakt) och 2st för 119kr (inkl frakt).

Fyll i formuläret nedan och jag skickar boken inom två arbetsdagar. Man kan betala genom swish eller faktura (14 dagar). Instruktioner för swishbetalning finns i orderbekräftelsen, boken skickas först efter betalningen har registrerats (Swish). Vid fakturaköp skickas faktura tillsammans med beställningen.

För återförsäljare: Sunt förnuft, vilt hjärta distribueras till bokhandeln via Visto Förlag och Stjärndistribution (SDIST). Via Bokinfo hittar du aktuellt f-pris. För att säkerställa bästa möjliga villkor, maila mig: veronica.almer@gmail.com