Lugnet

2 jan. 2017

Efter en intensiv höst har jag nu landat i en härlig semesterbubbla. Både min man, Harry och jag är lediga. Vi gör inget direkt vettigt om dagarna. Bakar, läser böcker och leker med Harry. Det är kul men framförallt kravlöst.

Jag har inte skrivit något sedan jag skickade in manuset i december. Jag har saknat det men har också uppskattat vilan. Återhämtning är så himla viktig för att inte ta dö på kreativiteten, så det är helt okej för mig att bara ta det lugnt. Och sen får jag väl erkänna att jag inte helt har satt min "skrivhjärna" på paus för jag har redan nu tankar på manus två i serien. När jag duschar/ försöker sova gör jag upp planer, kommer på scener och skriver ner anteckningar sedan när vi tittar teve. Karaktärer och handling växer sakta ur fantasin.

Så vad står på menyn idag? Jo soffläget (vilket nästan på självklart nu när jag är stor som ett hus och har ont i kroppen vid minsta rörelse). Läser en bok - Medan han lever av Elaine Eksvärd, vilket är en bok alla bör läsa, kan prata mer om det när jag är klar med den. I bakgrunden står Jakob och Harry och bakar en kaka. Det luktar citron i hela lägenheten och när jag hör Harry skratta av lycka när han får röra i smeten får jag tårar i ögonen. Semester... så underbart och jag njuter varje sekund av den.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar