19 jan. 2017

17.01.27
Det blir verkligen inte alltid som man har tänkt sig. Det är väl charmen med livet, antar jag. Alla dessa svängar som man inte riktigt är förberedd på. Det avgörande blir hur man tacklar dessa. Faller man, orkar man kliva upp igen? Skadar man sig, plåstra man om sig? Kör man samma väg igen och trillar vid samma punkt eller lär man sig och bygger broar?

Jag föll i måndags. Positivt tänkande kan bara ta en så långt, sedan slår naturens makter in. Bebben ville inte röra sig, inte alls. Den sitter "fast" under mina revben och verkar trivas där. Två läkare testade och vred och tryckte på magen. Attans vad ont det gjorde. Hela konceptet är lite underligt, man går i 9 mån och är försiktig med sin mage och sedan kommer det in två personer som trycker med all sin kraft som om det vore normalt. Men inget med vändningsförsöket är normalt och jag är tacksam för att det är över- trots att resultatet inte blev som önskat. Samma dag fick jag dessutom en standardrefusering. Eller en refusering där man uttryckte att genren inte passade förlaget. Skrattar när jag nu tänker tillbaka på måndagen. Sicken j*vla skitdag det var!

Men shit happens. Nu är det som det är, inget jag kan göra åt, varken refusering eller bebis som vägrar lägga sig rätt. Det får blir kejsarsnitt. Är jag rädd för operation och alla de andra otrevliga detaljer som kejsarsnitt innebär? Om jag är. Livrädd. Men det viktigaste är att bebben kommer ut och mår bra, resten får bli historia. Så nästa fredag, den 27/1 är jag upptagen med annat. Då föder jag nämligen barn ;)

Färska tulpaner sätter färg på en grå vardag.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna Veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat.

3 kommentarer:

 1. Måndagen lät verkligen inget vidare :( Men nu är det nästan bara en vecka kvar och det kommer att gå jättebra! Har bekanta som har gjort kejsarsnitt och flera av dem föredrar det framför vanlig förlossning (av de som har testat båda alltså). Snart kommer du att hålla barnet i din famn och din man kommer att pyssla om dig (om han inte gör det så kommer jag och sparkar på honom). Stort lycka till! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack snälla Anna, det kändes skönt att höra! Det blir säkert bra till slut :) Kram

   Radera
 2. Ja, vissa dagar är riktiga skitdagar! :( Men så bra det kommer bli snart när bebben är ute! Du får försöka se det positiva med planerat kejsarsnitt - du vet exakt när du ska få barn. Alltid ngt! :) Stor kram! Tänker på er alla!

  SvaraRadera

KONTAKT/PRESSRUM

Dessa pressbilder går att använda i samband med recensioner och intervjuer. Dock måste fotograf anges vid användning.
Fotograf: Jakob Almer
Det fina omslaget har Johanna Gunneflo designat.

Köp boken!


Just nu erbjuder jag Sunt Förnuft, Vilt Hjärta för endast 79kr (inkl frakt) och 2st för 119kr (inkl frakt).

Fyll i formuläret nedan och jag skickar boken inom två arbetsdagar. Man kan betala genom swish eller faktura (14 dagar). Instruktioner för swishbetalning finns i orderbekräftelsen, boken skickas först efter betalningen har registrerats (Swish). Vid fakturaköp skickas faktura tillsammans med beställningen.

För återförsäljare: Sunt förnuft, vilt hjärta distribueras till bokhandeln via Visto Förlag och Stjärndistribution (SDIST). Via Bokinfo hittar du aktuellt f-pris. För att säkerställa bästa möjliga villkor, maila mig: veronica.almer@gmail.com