En början på ett slut

9 nov. 2016

Jag som så många andra vaknade upp till en förändrade värld. Det som inte fick hända var plötsligt ett faktum. USA har en ny president, den narcissistiska, kvinnokränkande, rasisten Donald Trump. Plötsligt kändes det som att allt stannade upp och tystnaden lade sig. Vad kommer det här innebär för mänskligheten? För vårt klimat? För tryggheten vi är så vana vid? Så många frågor och så få svar. Och jag tror det är just osäkerheten med Donald Trump som skrämmer mest. Vad kan en sådan man som han göra i en av vår världs mäktigaste position?

Jag fick ett sms från mamma som fann det konstigt att något som händer så långt ifrån oss kan ha en sådan stor påverkan. Men såklart det har det. Med tanke på att Trump har kallat växthuseffekten som skitsnack och planerar att värna om kolindustrin och till och med är intresserad av att öppna ännu fler olje- och naturgasutvinning. Han planerar också att dra sig ut ur det globala klimatavtalet som slöts i Paris. Detta kommer innebär en extrem effekt på vårt klimat. Alla studier som visar på att vi måste agera nu för att förhindra ytterligare temperaturhöjning som i sin tur innebär stora katastrofer- högre vattennivåer, glaciärer som smälter, värre väder- stormar, skogsbränder, torka osv. Detta är bara några få exempel.

Inte att glömma Trumps önskan om samarbete med Putin- Tänk vad det kan innebära eller att någon så instabil som Trump har tillgång till kärnvapen. En knapptryckning... Så ja, det som händer där borta, så långt ifrån oss, har en enorm påverkan. Så det är med en rädsla jag tänker på framtiden.

Den 9e nov 2016 är datumet jag aldrig kommer glömma. Det är dagen man bestämde sig för att INTE fortsätta arbeta för en tryggare värld, en vänligare värld där alla är välkomna och en friskare värld. Den 9:e nov 2016, är början på ett slut.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar