All about redigering

18 nov. 2016

Förra veckan träffade jag min skrivgrupp och fick super feedback på De Tidlösa. Alla deras synpunkter var ju helt vettiga som helst. Jag kan inte själv förstå att jag har missat det när det känns så självklart... men det är väl därför man använder sig av testläsare, för man själv blir blind efter ett tag.

Feedbacken var av olika grad, visa kommer krävas mer tid för att fixa. Till exempel; som att man förlora ena huvudkaraktärerns känslor efter halva boken. Mindre toppen, så det kommer bli en hel del huvudbry att få till det. Men den största utmaningen är att korta ner manuset. Japp det är för långt! Men samtidigt som det är för långt är det en del saker som saknas som måste in. Gah, det är så himla svårt! Men, men, jag måste ordna det!


Jag satte upp alla synpunkter på väggen bakom skrivbordet. Efterhand jag gör klart tar jag ner post-it lappen. Målet, en vit vägg.

2 kommentarer:

  1. Åh den här bilden inspirerade mig verkligen. Så bra visuellt att se exakt vad som behöver ändras och sedan kunna ta ner en lapp när det är klart. Det tar jag definitivt med mig till min redigeringsrunda som påbörjas nästa vecka :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det underlättade verkligen för mig att göra så. Annars blir det lätt så himla rörigt :)

      Radera