1 juli 2016

Blått blod, rött hjärta
Efter att ha pausat med Blått blod, rött hjärta i 1 1/2 år jobbar jag åter med manuset. För några veckor sedan fick jag en idé, jag ska ändra miljön. Det i sin tur innebär en hel del förändringar. Tanken var att jag i juni ska börja planera inför denna förändring. Vad händer med mina karaktärer när jag plötsligt ändra plats? Det var många frågor jag behövde svar på. Igår tog jag äntligen tag i dessa. Det var inte det lättaste. I onsdags ägnade jag till exempel mitt skrivande åt att stirra in i väggen. Det var lite som att bita i ett surt äpple. Det går ju inte att neka att det är synd att än en gång behöva skriva om det här manuset. Men nu är det som det är. Inget förlag är intresserad av det i nuvarande skick och vad gör det för nytta att bara ligga och damma?

En annan stor förändring är att jag behöver helt skriva om de första kapitlen. Det är nämligen så att Henry i första kapitlet vaknar upp bakfull och vet inte riktigt vad som har hänt kvällen innan. I sängen har han en främmande kvinna. För likasinnade romancenördar påminner detta kanske om första kapitlet i En enda hemlighet skriven av Simona Ahrnstedt. Och nej jag har inte kopierat henne, jag skrev det långt innan men det bara råkade bli en liknande inledning och det känns lite dumt att jag fortsätter att ha den. Så. Jag är tvungen att skriva en helt ny inledning. Inte bara Henrys kapitel utan även Evas- dock på grund av en annan anledning.

Jag har mycket arbete framför mig när det kommer till Blått blod, rött hjärta men det ser jag inte som något negativt. För genom mina ändringar tror jag att manuset kommer bli så mycket bättre. Det har även gått några år sedan jag först började skriva på det och sen dess har mitt skrivande utvecklas. Så förutsättningarna är på topp. Det är bara att köra på!


Mitt (väldigt) hemmagjorda omslag

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna Veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

KONTAKT/PRESSRUM

Dessa pressbilder går att använda i samband med recensioner och intervjuer. Dock måste fotograf anges vid användning.
Fotograf: Jakob Almer
Det fina omslaget har Johanna Gunneflo designat.

Köp boken!


Just nu erbjuder jag Sunt Förnuft, Vilt Hjärta för endast 79kr (inkl frakt) och 2st för 119kr (inkl frakt).

Fyll i formuläret nedan och jag skickar boken inom två arbetsdagar. Man kan betala genom swish eller faktura (14 dagar). Instruktioner för swishbetalning finns i orderbekräftelsen, boken skickas först efter betalningen har registrerats (Swish). Vid fakturaköp skickas faktura tillsammans med beställningen.

För återförsäljare: Sunt förnuft, vilt hjärta distribueras till bokhandeln via Visto Förlag och Stjärndistribution (SDIST). Via Bokinfo hittar du aktuellt f-pris. För att säkerställa bästa möjliga villkor, maila mig: veronica.almer@gmail.com