7 juni 2016

Mer underhållningslitteratur till folket
Jag har kämpat med The Miniaturist skriven av Jessie Burton de senaste veckorna men det går så himla långsamt fram. Början var ganska tråkig, det enda som behöll mitt intresse var frågorna kring förhållandet mellan Nella och Johannes. Efterhand jag kom in i handlingen svalnade även det intresset och till sist låg jag skvalpande på ytan. Jag hade hört att det ska bli bättre till slutet. Hoppet fick mig att kämpa vidare. Just nu har jag bara några sidor kvar. Men det är fortfarande inget som direkt fångar in mig i karaktärernas öde eller handlingens utveckling. Visst, mer spännande i början men samtidigt ingen bok jag kommer minnas.

Det är underligt det där, hur vissa böcker blir hyllade till skyarna och när man själv läser inte fattar charmen. The Miniaturist  är en sådan bok som har fått massa beröm... men vad är det som gör den så himla bra? Är det författarens sätt att skriva eller handlingen? Jag vet inte riktigt. Ibland känner jag att kvaliteten på språket får ta större plats än handlingen. Jag vet inte hur många sådana kritikerrosade böcker som jag har läst och bara känt blä inför. Många är tråkiga och kommer ingen värt. Istället drunknar jag som läsare i ett beskrivande språk. Det är som konst. Visst det är fint och abstrakt. Men jag vill inte ha en tavla på väggen jag vill ha fart. Spänning. Passion och en upplevelse. Nej, mer underhållningslitteratur till folket. Jag har sagt det förr men jag säger det ingen. Det är dags Sverige. Låt romance och feel good få ha sin stund i rampljuset. De förtjänar det minst lika mycket som de andra "fina" genrerna.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna Veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat.

2 kommentarer:

  1. Håller helt med dig :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu ska vi bara få med oss resten av Sverige ;) Men snart så!

      Radera

KONTAKT/PRESSRUM

Dessa pressbilder går att använda i samband med recensioner och intervjuer. Dock måste fotograf anges vid användning.
Fotograf: Jakob Almer
Det fina omslaget har Johanna Gunneflo designat.

Köp boken!


Just nu erbjuder jag Sunt Förnuft, Vilt Hjärta för endast 79kr (inkl frakt) och 2st för 119kr (inkl frakt).

Fyll i formuläret nedan och jag skickar boken inom två arbetsdagar. Man kan betala genom swish eller faktura (14 dagar). Instruktioner för swishbetalning finns i orderbekräftelsen, boken skickas först efter betalningen har registrerats (Swish). Vid fakturaköp skickas faktura tillsammans med beställningen.

För återförsäljare: Sunt förnuft, vilt hjärta distribueras till bokhandeln via Visto Förlag och Stjärndistribution (SDIST). Via Bokinfo hittar du aktuellt f-pris. För att säkerställa bästa möjliga villkor, maila mig: veronica.almer@gmail.com