Är du en King eller en Martin?

30 juni 2016


Jag önskar att jag vore en Stephen King men jag är nog mer som George R.R. Martin. Igår var en sådan dag då jag funderar på att kasta min dröm i sjön. Har inte riktigt repat mig efter beskedet från Författarskolan. Det där självförtroendet är ju så ömtåligt och efter varje nedslag måste det få tid att byggas upp igen. Så igår när jag hade en hel skrivdag framför mig kunde jag inte få ner ett ord. Jag stirrade in i väggen i typ en timme och sedan gav jag upp. Det blev en promenad i regnet och sen lekland med lillkillen. Alltså noll ord skrivna. 

Men hur känner ni, är ni en Stephen King utan tvivel eller George R.R. Martin som ibland funderar på att bli rörmokare?

2 kommentarer:

  1. Jag vill vara som King, men som aspirerande författare finns inte alltid det självförtroendet tyvärr. Så länge man intalar sig att man bara skriver för sin egen skull funkar det bra, men när drömmen är att publicera och få fler att läsa blir det mycket svårare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förstår dig, känner också så. Det är verkligen inte lätt att vara aspirerande författare!

      Radera