28 maj 2016

Lördag vs Veronica
Allt har känts fel idag. Inget har gått rätt till. Vaknade upp med huvudvärk vilket kan bero på mina planer att städa. Inget är ju så kul att städa på en av ens få lediga dagar. Men jo, det skulle städas, till och med storstädas då jag de senast veckorna har fuskstädat. Ni vet i still med; gömma saker bakom böckerna. Det bruka hända. Ganska ofta.

Med ett underbart humör börjar jag dagen med att städa. På vägen hittar jag flera permanenta skador på lägenhet vilket inte bådar gott inför en framtida försäljning. Harry känner inte alls för att leka och vill allra helst vara med mig. Detta gör att allt tar galet lång tid. Två bajsblöjor på det och kaninkiss på golvet borde jag inse att den här dagen inte är ämnad för mig.

Jag ger inte upp. Bestämmer mig för att försöka vända dagen genom att äta lunch med min man i byn.  Unna oss en god sallad. Dock är byn överfull med folk. Det är nämligen Lommadagen. Kön till lunchstället tar en evighet. Finns inga bord så vi får ta med oss och äta. Vi sätter oss på en lekplats, tänker att vi är smarta med tanke på lillkillen med myror i byxorna. Jo, lite smarta är vi väl men Harry är smartare för han rymmer hela tiden. Så mellan tuggorna måste vi jaga Harry.

Har fortfarande hopp kvar. Sätter mig ensam nere vid bryggan och skriver på boken. Problemet är då värmen. Det är ju kvavt idag. Det uppmärksammar jag först då. Byter plats tre gånger innan jag blir nöjd. Då är det dags att gå på långpromenad med lillkillen så han somnar. Med inget vatten med oss snurrar huvudet. Humöret har sedan länge vissnat.

Det enda alternativet är att kapitulera. Lagom bitter lämnar jag maken min och Harry. Kryper hem. Rullar ner gardinerna och i mörker äter jag choklad fastän jag har lovat mig själv att sluta. Suck! Vissa dagar ska man bara stanna kvar i sängen. Imorgon är det söndag, ja tack!

Nu tänker ni kanske, det där ser ju idylliskt ut.... det var det inte, framför en bitter Veronica med choklad kring munnen. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna Veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

KONTAKT/PRESSRUM

Dessa pressbilder går att använda i samband med recensioner och intervjuer. Dock måste fotograf anges vid användning.
Fotograf: Jakob Almer
Det fina omslaget har Johanna Gunneflo designat.

Köp boken!


Just nu erbjuder jag Sunt Förnuft, Vilt Hjärta för endast 79kr (inkl frakt) och 2st för 119kr (inkl frakt).

Fyll i formuläret nedan och jag skickar boken inom två arbetsdagar. Man kan betala genom swish eller faktura (14 dagar). Instruktioner för swishbetalning finns i orderbekräftelsen, boken skickas först efter betalningen har registrerats (Swish). Vid fakturaköp skickas faktura tillsammans med beställningen.

För återförsäljare: Sunt förnuft, vilt hjärta distribueras till bokhandeln via Visto Förlag och Stjärndistribution (SDIST). Via Bokinfo hittar du aktuellt f-pris. För att säkerställa bästa möjliga villkor, maila mig: veronica.almer@gmail.com