14 apr. 2016

Dags igen!
Det var tider när förlagen var långsamma. Det kunde ta fyra- fem- sex månader och ibland fick man inget svar alls. I fyra år har jag väntat på ett förlag, jag får nog acceptera att de inte är intresserade ;) Den här omgången har jag fått refuseringar på en rad och det har bara gått en månad och tre veckor sen jag mailade dem. Igår trillade det tredje svaret in- refusering. Det går bra nu känner jag inte, eller inte. Bara ett förlag kvar.

Jag får nog tycka att jag hanterade den här refusering relativt bra och det beror nog på att jag har ställt in mig på nästa steg; skicka till lektör. Blir så himla besviken på mig själv att detta är resultatet av mitt hårda arbete. Jag trodde verkligen på mitt manus, att det var redo men svaren jag har fått tyder på något annat. Så lektör it is.

Suck, kan inte ens tröstäta choklad. Jag bestämde mig för en sockerfri månad- jag vet, väldigt oplanerat med tanke på att jag väntar på svar från förlagen.
4/14/2016

6 kommentarer:

 1. Usch, vad trist :( Och synd på den sockerfria månaden. Jag har precis skickat iväg mitt manus, men känner redan hur jag börjar stålsätta mig inför refuseringarna. Tänk om förlagen bara kunde inse hur fantastiskt det är med romance... Skulle du bestämma dig för att skita i dem och starta eget, kommer jag bli din trognaste kund :) Är redan jättenyfiken på De tidlösa ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack snälla för ditt stöd, Sara! Plan C handlar om att starta eget och om jag kommer dit så hör jag av mig till dig, så får jag iaf en kund ;) Lycka till nu med ditt manus. Hoppas verkligen att förlagen börjar omfamna romance- Herregud det finns ju en stor publik så förstår inte vad de riktigt pysslar med!

   Radera
 2. Kramar till dig <3
  Det suger verkligen att få refuseringsbrev, jag har fått ett hittills och det kom efter exakt 4 veckor. Nu sitter jag som på nålar och undrar vart resten tagit vägen. 6½ vecka sedan jag skickade till 8 förlag.
  Det värsta med refuseringar är ju att man oftast inte har någon aning om varför ens manus refuserats. Det tycker jag är mest frustrerande.
  En lektör tycker jag verkligen att du ska satsa på, det gjorde jag med mitt manus som nu är hos förlagen. Ställ frågor till lektören och känn dig fram så att du hittar en som passar dig. Det är mitt tips i djungeln av lektörer :-)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väntan är hemsk! Och sen när man äntligen får svar är de där refuseringar ännu värre. Jag håller tummarna för dig och hoppas att du får bra respons på ditt manus :)

   Radera
 3. Usch, jag vet precis hur det känns. Jag fick i princip bara standardrefuseringar på mitt förra manus :/ Nu har jag börjat om på nytt och har gett mig f*n på att det ska gå. Förlagen vet inte vad det går miste om annars ;) Jag hoppas din bok hittar ett förlag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är rätt inställning, fortsätt kämpa på :) Jag hoppas din bok också hittar ett förlag :)

   Radera

KONTAKT/PRESSRUM

Dessa pressbilder går att använda i samband med recensioner och intervjuer. Dock måste fotograf anges vid användning.
Fotograf: Jakob Almer
Det fina omslaget har Johanna Gunneflo designat.

Köp boken!


Köp ett signerat exemplar av Sunt förnuft, vilt hjärta för endast 165kr inkl. frakt ELLER 2 böcker för 220kr (inkl frakt).

Fyll i formuläret nedan och jag skickar boken inom två arbetsdagar. Man kan betala genom swish eller faktura (14 dagar). Instruktioner för swishbetalning finns i orderbekräftelsen, boken skickas först efter betalningen har registrerats (swish-köp). Vid fakturaköp skickas faktura tillsammans med beställningen.

Men för er som ändå vill beställa genom Adlibris kan ni göra det här.

För återförsäljare: Sunt förnuft, vilt hjärta distribueras till bokhandeln via Visto Förlag och Stjärndistribution (SDIST). Via Bokinfo hittar du aktuellt f-pris. För att säkerställa bästa möjliga villkor, maila mig: veronica.almer@gmail.com