Blodbad

13 apr. 2016

Sitter på golvet läser min romance när jag tittar upp och min glada son kommer gående mot mig med blod på kinden. Eh, va hände här? Han satt och lekte och nu är det plötsligt blod. Det var inte lite blod utan massor. Jag slängde boken, sprang fram till honom och såg att blodet kom från händerna. Ett tillägg; jag tål ju själv inte av att se blod. Men detta hann jag inte reflektera över förrän jag var på toaletten. Jag såg att han hade skurit sig på två fingrar- "papercuts". Små sår men attans vad det blödde. Mitt i allt när det stank blod och jag med en hand försökte stoppa två skärsår på två olika fingrar insåg jag att detta var lite för mycket för mig. Det snurrade i huvudet men jag kunde ju inte svimma ensam hemma med min son. Snabbt plåstrade jag om honom så jag kunde ringa min man som för övrigt är läkare. Han var ju kolugn och förklarade att det är vanligt att det kommer mycket blod när man skär sig på fingertopparna. Han var snarare mer orolig över mig som storgrät och var alldeles blek. Det var nog jag med egentligen. Jag var ju sekunder från att falla ner på golvet medvetslös.

Ett glas vatten senare och en stund till att koncentrera mig på att andas så var jag åter i form. Men herregud va obehagligt. Vet inte ens vad det var som han skar sig på och det hela hände så snabbt. Mitt mammahjärta fixar inte sånt här men jag antar att det bara är att vänja sig. Olyckor kommer säkert hända fler gånger- alternativet är bubbelplast... efter idag funderar jag seriöst på det. Undrar om det går att köpa en one-piece i bubbelplats ;)

Min lilla kille med inlindade fingrar. Stackare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar