30 apr. 2016

Att inte nöja sig
Kikade in på Sandra Beijers blogg och hon hade postat en intervju med sin bokförläggare. Ni kan hitta den här.

Att utbilda sig till bokförläggare har jag många gånger funderat över. Jag älskar ju litteratur och tillsammans med mitt intresse för marknadsföring har jag tänkt att det borde passa perfekt. Men. Sen inser jag att det kvittar hur nära det än står litteraturens värld är det trots det bara ett andrahandsval. På första plats står nämligen skrivandet. Jag vill ju jobba arbeta som författare! Om inte på heltid i alla fall på deltid.

Det verkar dessutom vara oerhört svårt att hitta ett jobb som bokförläggare så frågan är om all den energi man hade lagt på det egentligen hade bara hade tagit ifrån arbetet med sitt egna manus. Jag pratade även med en som hade läst förlagskunskap i Lund för att höra hur det var. Det första hon sa till mig; du vet om att detta inte har något med att göra med ditt eget skrivande. Hon berättade vidare att majoriteten i hennes klass delade författardrömmen. Dem här personerna hoppade även av mitt i utbildningen. Det var alltså inget för dem.

Jag har ofta dessa tankar. Om jag inte lyckas med min dröm om att få arbeta som författare, vad finns det för alternativ? Bibliotekarie? Bokförläggare? Lektör? Visst, det är intressanta alternativ men tyvärr är problemet att de just är ALTERNATIV. Jag vill inte längre fokusera på det. Det är något som jag har insett på den senaste tiden. Livet är för kort och skört för att slösa dagar på de alternativa. Nöj dig inte. Jag är snart 30 år och de senaste 10 år har jag nöjt mig med andrahandsvalen. Jag är så himla less på det nu. En förändring måste ske. Jag väljer att kämpa för drömmen!
4/30/2016

2 kommentarer:

KONTAKT/PRESSRUM

Dessa pressbilder går att använda i samband med recensioner och intervjuer. Dock måste fotograf anges vid användning.
Fotograf: Jakob Almer
Det fina omslaget har Johanna Gunneflo designat.

Köp boken!


Köp ett signerat exemplar av Sunt förnuft, vilt hjärta för endast 165kr inkl. frakt ELLER 2 böcker för 220kr (inkl frakt).

Fyll i formuläret nedan och jag skickar boken inom två arbetsdagar. Man kan betala genom swish eller faktura (14 dagar). Instruktioner för swishbetalning finns i orderbekräftelsen, boken skickas först efter betalningen har registrerats (swish-köp). Vid fakturaköp skickas faktura tillsammans med beställningen.

Men för er som ändå vill beställa genom Adlibris kan ni göra det här.

För återförsäljare: Sunt förnuft, vilt hjärta distribueras till bokhandeln via Visto Förlag och Stjärndistribution (SDIST). Via Bokinfo hittar du aktuellt f-pris. För att säkerställa bästa möjliga villkor, maila mig: veronica.almer@gmail.com