Den bara försvann

10 mars 2016

Det finns böcker och sen finns DET böcker! Som småbarnsförälder har det varit svårt att hinna med sträckläsning (det var tider när jag läste Harry Potter och dödsrelikerna på en dag). Dock tycker jag ändå att jag läser relativt mycket. Det går bättre att läsa med Harry än att skriva med honom. Så jag hinner ungefär 1 bok på 2 veckor, helt ok! I måndags började jag läsa en ny bok; Red Queen av Victoria Aveyard. Jag var så där lagom sugen på den, ville egentligen bara läsa mina nya romanceböcker men ungdomsdystopin Red Queen stod härnäst på listan. Två dagar senare har jag läst ut den! Jag kunde inte släppa den. Jag gillade romantiken som speglades i sidorna men som inte sades rakt ut. Jag fascinerades av den komplexa huvudkaraktären Mare Barrow och framförallt uppskattade jag att få uppleva det från de ondas plattform- att Mare befann sig på deras glamorösa hemmaplan. Den slutade såklart med en cliffhanger så jag hade inget annat val. Igår beställde jag hem nästa bok i serien Glass Sword! I nästa bok hoppas jag på mer romantik... o varför kan inte dystopier innehålla mer kärlek och passion?!?

Apropå dystopier! Jag funderade på det igår hur konceptet är liknande i alla dystopier- hemsk vardag, dum regering - förändring på meny. Men sen kom jag att tänka på att det är så i alla genrer, romance som deckare. Det hade varit kul att läsa något som inte följde denna ström. Har ni några tips på böcker med otillfredsställande slut och otippad handling?

Läs mer om Red Queen här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar