Upprepningarnas mästare

23 feb. 2016

Det finns ord som jag älskar att missbruka i mina texter. I blått blod, rött hjärta hade jag mina favoriter och i Tidlösa har jag upptäckt några nya.

Såklart - ordet jag älskar för att poängtera något självklart. Uppenbarligen, likaså.

Titta, Titta hit, Titta dit - mycket tittande- precis som i Blått blod, rött hjärta. Jag hade jobbat intensivt med att hitta andra alternativ till att beskriva interaktioner mellan karaktärer. Synonymer.se är en ny favoritsida!

Det här - Använder jag obehagligt mycket. Upptäckte det först vid typ femte genomläsningen. Det är mitt försök att vara övertydlig. För om man mot förmodan skulle missa vad jag syftar på lägger jag in ett "det här." Ni hör ju själv, övertydligt.

Generellt är jag alldeles för tydlig. Kan ibland skriva flera meningar efter varandra som beskriver exakt samma sak. Det rensar jag (såklart ;) bort. Jobbar också en del med min svengelska. Tycker jag har blivit bättre med att upptäcka när jag råkar använda mig av engelska uttryck. Men i dialoger tycker jag att det är mer okej, för vi svenskar är ändå inspirerade av engelska när vi pratar.

Åter till mina ändringar. Det går långsamt men jag är noggrann. Är på sidan 105 av 217. Snart så...


2 kommentarer:

  1. Jag tycker det är skönt att redigera och korrekturläsa på papper. Man kan sitta i soffan och göra det lite bekvämt för sig. Det är värre när alla ändringarna ska in i dokumentet på datorn sedan. Men då är målet å andra sidan nära! Heja dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med dig, det känns skönare att sitta med papper istället för datorn. Ja nu är det inte mkt kvar :)

      Radera