Skepp kommer lastat med manus

28 feb. 2016

Igår var det allt lite galet. Innan jag skickade in var jag tvungen att skriva ut de första kapitlen IGEN. Läsa IGEN. Skriva ut följebrevet IGEN o läsa det IGEN. Ni förstår, finputsning stod på menyn. Det blev en intensiv morgon men efter lunch kunde jag äntligen skicka iväg manuset. Och kryss i taket, jag känner mig väldigt nöjd. Det är det bästa jag har skrivit och jag hoppas verkligen att förlagen ser samma potential som jag gör (och nej, jag är inte alls partisk ;)

Det blev totalt 4 förlag. Två stora och två lite mindre. Det var första gången som alla som jag skickade till kunde ta emot digitalt manus. Det är så himla skönt att det flesta förlag nu har skippat papperskopior. Det sägs ju att förlagen ibland bara läser de första sidorna och då är det inte särskilt miljövänligt när folk skickar buntar med papper som sen bara kastas. Så tummen upp till digital inskickning!

Så, va händer nu? Jag börjar jobba nästa vecka, dock bara 20% till att börja med. Det betyder att det fortfarande finns utrymme till skrivandet. I väntan på svar från förlagen tänker jag förbereda min ansökan till författarskolan samt skriva noveller. Det finns en hel del novelltävlingar jag är intresserad av. Mer om det i ett annat inlägg :) 

Önskar er alla en trevlig söndag! 


2 kommentarer: