7 feb. 2016

Den tog mig med storm!
För en vecka sen fick jag hem Charlotte Cederlunds debutroman Middagsmörker. Som jag hade längtat. Jag har följt Charlottes resa ett bra tag så att få se boken i min hand kändes som en bekräftelse på att hårt arbete lönar sig. Så fastän det var sent (i en småbarnsförälders bemärkelse) började jag läsa omedelbart. Kunde ju omöjligt vänta. Mina förväntningar var höga, svensk fantasy utspelat i Norrland och samisk mytologi, det lät som väldigt intressanta ingredienser... och jag kan säga, Charlotte gjorde mig inte besviken! Från början till slut var jag fångad i Áilis spännande öde.

Sextonåriga Áili som har förlorat båda sina föräldrar tvingas flytta till sin morfar i samebyn Idijärvi. Direkt när hon passerar gränsen till byn väcker det något inom henne. Vilket bara är starten på Áilis äventyr och den kamp hon måste genomgå för att bekämpa ondskan som härjar. Läs mer om handlingen här. Jag som har noll koll på den samiska traditionen fängslas av deras språk, miljön och den starka gemenskapen, men jag chockas också av det hat från omgivningen som verkar vara en del av många samers liv. Så tillsammans med en spännande handling lär jag mig också mycket nytt- vilket är en perfekt kombination.

Middagsmörker är en nervkittlande och originell bok som jag rekommenderar starkt. Flera gånger får jag samma känsla som när jag först läste Harry Potter. För precis som JK Rowling lyckas Charlotte skapa en sympatisk hjälte som väcker läsarens intresse. Likaså bygga en vänskap mellan karaktärerna som är väsentlig och som driver handlingen framåt. Jag gillar också att det finns en hemlig magisk verklighet som gömmer sig i det annars så mörka och "ordinära" Sverige. Vem vet, Charlotte kanske är Sveriges svar på JK Rowling? Efter att ha läst Middagsmörker tycker jag personligen att det mycket väl kan vara så!

Svensk bra fantasy är en sällsynt art men nu äntligen har vi fått Middagsmörker. Så för er som inte har läst, gå och köp nu (Adlibris/ Bokus)

Nu börja väntan till uppföljaren. Längtar :)


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna Veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat.

2 kommentarer:

  1. Jag lästen ut boken på mindre än en dag, typ. Det var länge sedan jag slukade en bok så snabbt! Kan knappt vänta på uppföljaren :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den gick riktigt snabbt att läsa. Bra böcker gör oftast det :)

      Radera

KONTAKT/PRESSRUM

Dessa pressbilder går att använda i samband med recensioner och intervjuer. Dock måste fotograf anges vid användning.
Fotograf: Jakob Almer
Det fina omslaget har Johanna Gunneflo designat.

Köp boken!


Just nu erbjuder jag Sunt Förnuft, Vilt Hjärta för endast 79kr (inkl frakt) och 2st för 119kr (inkl frakt).

Fyll i formuläret nedan och jag skickar boken inom två arbetsdagar. Man kan betala genom swish eller faktura (14 dagar). Instruktioner för swishbetalning finns i orderbekräftelsen, boken skickas först efter betalningen har registrerats (Swish). Vid fakturaköp skickas faktura tillsammans med beställningen.

För återförsäljare: Sunt förnuft, vilt hjärta distribueras till bokhandeln via Visto Förlag och Stjärndistribution (SDIST). Via Bokinfo hittar du aktuellt f-pris. För att säkerställa bästa möjliga villkor, maila mig: veronica.almer@gmail.com