28 jan. 2016

Jag glömde saltet!
Jag var extremt noggrann med att göra en bra struktur innan jag började skriva på De Tidlösa. Larry Brooks förespråkade ju detta i sin bok Story Engineering. Superviktigt med planering. Jag kände mig jätteduktig för att jag följde Larry Brooks råd slaviskt. Jag hade en tydlig plan som jag använde mig av under resans gång tills jag hade ett färdigt manus. Japp... allt såg bra ut på papper men när jag efter jul läste igenom manuset kände jag att något saknade. Ni vet när man lagar mat och det inte blir någon höjdare. Man har satt i alla ingredienserna men man har missat saltet. En sådan liten grej gör hela middagen smaklös. Så jag insåg att jag hade glömt saltet i min bok (hurra för det). Men nästa bekymmer var att komma på vad som var bokens salt? Jag kunde inte sätta fingret på det. Tänkte på det i två veckors tid och undertiden kände jag mig urusel. Boken var skitkass. Jag kunde inte skriva. Nej, allt jag ville var att radera hela dokumentet. 

Så en dag bara slog det mig. Drivet i boken var halvljummet. Huvudkaraktärerna hade mål men dessa var inte tillräckligt intressanta och spännande. Glödlampan tändes ovanför huvudet på mig. Just det! Sen dess har mitt skrivande rullat på. Jag skrotade de första 80 sidorna och håller just nu på att skriva nytt. Plötsligt gick manuset från gråskala till fylld av färg. Älskar handlingen och känner yeah varje gång jag läser det. Och den känslan är ju bäst. Då vet man att man verkligen är på rätt spår. Tänk så viktigt det är att lyssna på ens magkänsla.

Men än idag förstår jag inte hur jag trots intensivt planerande kunde missa något såå fundamentalt. Det är knepigt! Men när jag tänker på mitt skrivandet så befinner jag mig ständigt i en utvecklande fas. Jag lär mig hela tiden något nytt. Fyra manus har jag skrivit och varje gång blir det bättre. Så min förhoppning är att jag någon gång kommer träffa rätt och lyckas med att uppfylla min dröm om publicering. Åhh vad jag önskar att De Tidlösa är det manuset där jag lyckas träffa rätt på alla punkter! Det hade varit alldeles underbart  :) 

Så här ser det ut när jag planerar handling :) 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna Veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

KONTAKT/PRESSRUM

Dessa pressbilder går att använda i samband med recensioner och intervjuer. Dock måste fotograf anges vid användning.
Fotograf: Jakob Almer
Det fina omslaget har Johanna Gunneflo designat.

Köp boken!


Just nu erbjuder jag Sunt Förnuft, Vilt Hjärta för endast 79kr (inkl frakt) och 2st för 119kr (inkl frakt).

Fyll i formuläret nedan och jag skickar boken inom två arbetsdagar. Man kan betala genom swish eller faktura (14 dagar). Instruktioner för swishbetalning finns i orderbekräftelsen, boken skickas först efter betalningen har registrerats (Swish). Vid fakturaköp skickas faktura tillsammans med beställningen.

För återförsäljare: Sunt förnuft, vilt hjärta distribueras till bokhandeln via Visto Förlag och Stjärndistribution (SDIST). Via Bokinfo hittar du aktuellt f-pris. För att säkerställa bästa möjliga villkor, maila mig: veronica.almer@gmail.com