2 okt. 2015

Utmaningar
Skrivandet går bra. Riktigt bra. Skriver mer än 1000 ord per dag, vilket är toppen. För desto snabbare jag blir klar med råmanuset desto fortare kan jag komma igång med det viktiga redigeringsarbetet. Det känns lite sisådär med att jobba med en planering som utgår ifrån att jag skulle gå vidare till andra steget men om jag inte gör det kanske jag står där i december och inte hinner klart med manuset.

Jag har hunnit med 44 000 ord, men det har dock funnits en del nya utmaningar på vägen. Jag försöker att med varje nytt manus utmana mig själv, detta för att jag ska bli bättre och utvecklas. Den här gången är den stora utmaningen att jag skriver i imperfekt. Efter flera års av arbete med Blått blod, rött hjärta, som är skriven i presens, är det inte det lättaste att byta tempus. Även om det är lite klurigt känner jag mig nöjd med valet. För det här manuset passar helt klart mycket bättre i imperfekt.... det kanske även Blått blod, rött hjärta skulle gjort men det får bli ett senare projekt. 

Ett annan utmaning är min skrivmiljö. Tidigare kunde jag sitta ostört i flera timmar och skriva. Inte nu längre. Lilla Harrys sovstunder är fortfarande bara på 10-20 minuter. Först var det här oerhört jobbigt och det var nog därför jag skrev så lite. För varje gång jag blev avbruten fick jag läsa om allt jag hade skrivit för att sedan fortsätta skriva någon mening innan jag blev avbruten igen. Så pågick det tills jag tröttnade. Nu har jag hittat ett sätt som fungerar - jag vet inte hur, det bara funkar trots att jag ständigt blir avbruten- överlevnadsinstinkt eller nåt ;) 

Så här ser min skrivhörna ut för tillfället.
Post-it lapparna hjälper mig att hålla koll på varje kapitel. Alla karaktärer och deras utvecklingar. The first plot turn, second turn plot m.m... Det blir en hel del post-it lappar... små gröna lappar som Harry älskar att ta från sin mamma. Dregelfläckar tillhör nu vardagen ;)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna Veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat.

4 kommentarer:

 1. Wow, vad duktig du är! Att skriva mer än 1000 ord per dag med en liten Harry vid sidan är verkligen imponerande! Du får ge mig alla dina tips och trix så att jag vet hur jag ska agera när vår lille illbatting kommer! :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla. Jag kämpar på men det är verkligen inte det lättaste när man samtidigt tar hand om lilla Harry. Jag tror säkert du kommer fixa kombinationen av gos med bebis o skrivandet utan problem, du är ju mästaren på multitasking :)

   Radera
 2. Är så imponerad av din motivation! Jag skulle också behöva lite nu känns det som. Kanske gäller det bara att bestämma sig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Motivationen är verkligen en färskvara, den försvinner så lätt men varje gång den sviktar tänker jag på allt jag vill uppnå med mitt skrivandet. Men det är verkligen inte det lättaste. Hoppas nu att din motivation strax gör en comeback :)

   Radera

KONTAKT/PRESSRUM

Dessa pressbilder går att använda i samband med recensioner och intervjuer. Dock måste fotograf anges vid användning.
Fotograf: Jakob Almer
Det fina omslaget har Johanna Gunneflo designat.

Köp boken!


Just nu erbjuder jag Sunt Förnuft, Vilt Hjärta för endast 79kr (inkl frakt) och 2st för 119kr (inkl frakt).

Fyll i formuläret nedan och jag skickar boken inom två arbetsdagar. Man kan betala genom swish eller faktura (14 dagar). Instruktioner för swishbetalning finns i orderbekräftelsen, boken skickas först efter betalningen har registrerats (Swish). Vid fakturaköp skickas faktura tillsammans med beställningen.

För återförsäljare: Sunt förnuft, vilt hjärta distribueras till bokhandeln via Visto Förlag och Stjärndistribution (SDIST). Via Bokinfo hittar du aktuellt f-pris. För att säkerställa bästa möjliga villkor, maila mig: veronica.almer@gmail.com