15 okt. 2015

Synopsis i koncentrat
Jag jobbar för fullt med mitt bidrag till Harlequins författartävling. Jag snittar fortfarande över 1000ord per dag vilket betyder att jag håller min intensiva planering.

De senaste veckorna har jag dock prioriterat det första kapitlet och synopsis vilket ska vara inskickat till tävlingen senast den 21/10. Förra veckan var kapitlet en runda hos lektören Jenny vilket var jättebra. Jag har egentligen bara haft positiv erfarenhet av att anlita lektör. Feedbacken man får öppnar så många nya dörrar. Det blev så även den här gången. Jenny gav bra konstruktiv feedback som jag har kunnat jobba med. Vilket i sin tur har gjort kapitlet bättre. Kapitel ett är därmed alldeles snart klart, jag ska bara läsa det tio gånger till i helgen, men snart så!

Och sen har vi synopsis, på 100 ord... ja vilket har känts lite som att försöka fånga en vind med en håv. Ganska omöjligt. Jag började med att bara skriva, mitt mål var att skriva kort... den hamnade på 300 ord! Jag rensade. 234 ord. Fick smått panik. Rensade och skrev ihop. Sen en mörk kväll när jag utmattad halvlåg framför datorn kollade jag orden och voilà 98 ord. Jag vet inte hur men jag lyckades.

Jag kan inte förstå att det är redan nästa vecka som bidraget ska vara inne. Sa till min man precis att jag borde ha lagt mer tid på det här. Det kan vara bättre, det måste bli bättre. Men då sa han så klokt till mig att jag har lagt all min "lediga" tid på det här. Jobbat med det varje dag även om jag nästan har somnat vid datorskärmen. Jag har gjort mitt bästa!

När jag sitter så där med rödsprängda ögon och filar på manuset har jag världens bästa hejaklack bredvid mig. Nämligen den här sötnosen.

Han har samma effekt som 100 koppar kaffe ;) 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna Veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat.

1 kommentarer:

  1. Wohooo! Bra jobbat att du faktiskt har ett första kapitel, en synopsis och början till ett manus! Jag är så imponerad över att du kan hålla ett så högt skrivtempo, jag klarar bara det ett par dagar - sedan dippar det. Och då har jag ju inte ens barn än! :) Men jag förstår iof att Harry peppar, han är ju hur söt som helst! Kör nu hårt hela vägen in i kaklet - jag håller tummarna att din text går vidare i tävlingen!!!

    SvaraRadera

KONTAKT/PRESSRUM

Dessa pressbilder går att använda i samband med recensioner och intervjuer. Dock måste fotograf anges vid användning.
Fotograf: Jakob Almer
Det fina omslaget har Johanna Gunneflo designat.

Köp boken!


Just nu erbjuder jag Sunt Förnuft, Vilt Hjärta för endast 79kr (inkl frakt) och 2st för 119kr (inkl frakt).

Fyll i formuläret nedan och jag skickar boken inom två arbetsdagar. Man kan betala genom swish eller faktura (14 dagar). Instruktioner för swishbetalning finns i orderbekräftelsen, boken skickas först efter betalningen har registrerats (Swish). Vid fakturaköp skickas faktura tillsammans med beställningen.

För återförsäljare: Sunt förnuft, vilt hjärta distribueras till bokhandeln via Visto Förlag och Stjärndistribution (SDIST). Via Bokinfo hittar du aktuellt f-pris. För att säkerställa bästa möjliga villkor, maila mig: veronica.almer@gmail.com