I'm on fire!

20 sep. 2015

Tidigt i morse satte jag mig ner på Espresso House med min dator och en is-chai. Utsikten var hamnen. Solen lös och emellanåt regnade det. Det hela var så ljuvligt att orden bara flög ur mig. Efter ett tag återvände jag hem. Skrev lite till. Pausade med Harrygos och skrev sedan lite till. Det slutade med att jag hade skrivit 4300 ord- FATTAR INGET-  Målet är att skriva 5000ord i veckan så ifall jag håller den här takten är jag snart klar med första utkastet.

Jag har nu sammanställt ett plan för det här manuset. Jag behöver deadlines för att kunna upprätthålla ett stadigt tempo på skrivandet. Så tanken är att vara klar med första utkastet den 22 november. Sedan dags för det intensiva redigeringsarbetet. Och nu vet jag inte om jag blir för ambitiös. Eller ifall det ens är möjligt. Men jag har som mål att vara klar till i början av februari. Detta på grund av att min föräldraledighet tar slut då. Ifall det är realistiskt är jag osäker på men viljan finns där så det är väl bara att kämpa på. Detta är ju drömmen och efter snart sju år och tre manus (fyra med detta) skulle det vara uppmuntrande att nå i hamn någon gång. Om inte med Blått blod, rött hjärta i så fall med mitt nya manus (som saknar titel).

Jag väntar fortfarande på svar från två förlag gällande Blått blod, Rött hjärta... men den ekande tystnaden är inte direkt så lovande. Tre månader har gått, vilket kanske inte är så länge men jag har hört rykten om att de som blir publicerade blir kontaktade mycket tidigare än den ordinarie väntetiden. O med tanke på refuseringarna som har haglat in har jag börjat tappat hoppet för den här versionen av manuset.

Men men. Vilket som, toppen att jag fick så mycket skrivet idag på mitt nya manusprojekt och vem vet, jag kanske blir klar i början av nästa år. Hoppas!

Idag på Espresso House - Lovely-
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar