Back in business

9 apr. 2015

Skrivandet har fått ta en liten paus den senaste veckan men nu kan jag inte längre hålla mig, det kliar i fingrarna. Jag passar därför på att fixa lite med mitt nya manus undertiden lillkillen sover. Just nu jobbar jag med karaktärerna, jag börjar från grunden och jobbar mig sakta framåt. Att komma på karaktärer är en aspekt med skrivandet som jag verkligen älskar. Jag är en personkännare och tycker det är kul/ intressant att jobba med människor, därav mitt yrke som socionom. Min erfarenhet av att jobba med människor tror jag definitivt hjälper mig när jag skapar karaktärer till mina manus. Det hjälper mig att inte fastna i det stereotypiska svart/vita utan fokus ligger mer på det realistiska, karaktärer som befinner sig i gråskalan. För det är just gråskalan som jag gillar att utforska. Ingen person är helhjärtat ond eller helhjärtat god. Alla har en historia, en bakgrund, som formar och ger förståelse för beteende här och nu.

Nu får jag allt fortsätta med mitt skrivande, snart vaknar lilla Harry!2 kommentarer:

 1. Åh grattis till sonen, vilken underbar liten kille :) och namnet också, så fint. jag har nominerat dig här ifall du hittar ork och tid någon gång i framtiden. längst ner i inlägget hittar du frågorna, så behöver du inte läsa igenom hela inlägget för att hitta rätt ^^
  http://iregnet.blogspot.fi/2015/04/liebster-award-historiens-langsta.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! O tack för att du har nominerat mig, jag ska svara så fort jag har tid över :)

   Radera