Tålamod

23 mars 2015

Min barnmorska berättade för mig att hon hade upptäckt att den yngre generationen har svårt med att vänta, att de saknar tålamod. Jag förstod vad hon syftade på. Jag är själv van vid att det mesta ska gå i en rusande fart. Det finns till exempel få saker som är så irriterande så som ett långsamt internet eller att vänta i långa köer på sin tur. Skrivandet är definitivt något som också kräver tålamod. Det tar lång tid att få ihop något läsbart och det tar ännu längre tid att "piffa" till det så att det faktiskt blir något vettigt. Och sen gäller det att ha tålamod när man väntar på svar från bokförlagen. Ja för att sammanfatta skrivandet så krävs det en hel del tålamod.

Har jag tålamod? Ja, det skulle jag nog säga att jag har, annars hade jag gett upp skrivandet för länge sen. Tycker jag att det är kul att behöva använda mitt tålamod? Nej, inte direkt men jag är införstådd med att vissa saker behöver ta sin tid. Det var som min barnmorska svarade på min fråga när bebisen kommer. "Veronica, det gäller nu att ha tålamod. Bebis kommer när den känner sig redo och det finns inget man kan göra för att skynda på den processen." När hon sa det fick det mig att tänka på mitt manus. I princip gäller det samma sak med det; Ha tålamod, manuset blir publicerat när det är redo för att bli det. 

Så ja, nu är det bara att vänta och ha tålamod. Vänta på bebis och vänta på svar från förlagen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar