På det igen!

6 mars 2015

Jag är i full gång med att redigera manuset och den här omgången fixar jag som sagt efter testläsarnas synpunkter. Den stora förändringen är att jag ändrar alla dialoger till ett annat tempus så att det matchar resterande av texten. Jag ordnar även till ett par "hål" i handlingen, saker som har försvunnit i tidigare redigeringar och som behövs för att den råda träden ska vara komplett. Jag är oerhört tacksam för den hjälp jag har fått från testläsarna, det gav mig tips på förbättringar som jag själv inte hade tänkt på. Så verkligen super med testläsare! 

Jag tänkte att denna redigeringsomgång skulle ta evigheter i och med jag måste ändra i alla dialoger men jag fått upp ett bra tempo och är redan på kapitel 11 av 30. Det känns faktiskt bra att ha låtit texten vila i cirka en månads tid så att man har kunnat få lite distans och därmed kan förhålla sig mer kritisk till den. Jag är dock orolig för att min deadline kan komma närsom (bebis väntar ju på ingen) så jag försöker jobba på så gott jag kan så att jag blir klar så fort som möjligt. 

Dags att återgå till manuset! Hoppas ni får en bra fredag!

Mina långa lista på ändringar har jag bredvid mig, ser fram emot att kunna bocka av efterhand som jag blir klar :) 

4 kommentarer:

 1. Det är toppen att låta texten vila! Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen, det är svårt att släppa den men det är helt klart värt det!

   Radera
 2. Visst är det underbart med testläsare! Jag förstår inte hur folk klarar sig utan dem. Själv väntar jag på att få respons från en skrivarvän som håller på och läser hela mitt manus, och när jag har fått dem (responsen alltså) ska jag sätta igång och skriva om och redigera som bara den! Jag längtar verkligen.

  Vad spännande med bebis! Strongt att du fixar att skriva och redigera in i det sista. Mina sista två månader den senaste graviditeten kunde jag knappt sitta, och inte gå eller ligga heller, för den delen, så det blev väldigt lite skrivet för mig, trots att jag hade planerat att få en massa gjort. Men det blir inte alltid som man tänker. Önskar dig stort lycka till med resten av redigeringen, och förstås med bebisen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, och du får lycka till med ditt skrivande!

   Radera