4 mars 2015

En som har lyckats med sin uppföljare
Jag gillar uppföljare samtidigt som jag inte gör det. Det positiva är att man får mer av en historia som man gillar men dock har uppföljare en tendens att bara upprepa det som var bra i bok ett. Och då man redan har läst det blir det inte samma effekt när man nu läser det ännu en gång ( så känner jag lite för Divergent- serien). Då föredrar jag helt klart uppföljare som är "fristående". Hur som helst ville jag ändå läsa Samantha Shannons uppföljare till The Bone Season- The Mime Order. Jag älskar den världen hon har skapat och vill fortsätta läsa om Paige och Scion. Och trots att jag är skeptiskt till uppföljare hade jag ändå höga förväntningar... o ja, besviken blev jag då inte.

The Mime order var riktigt bra och det som verkligen höjde den var att den inte var lika bunden till ettan på samma sätt som serier brukar vara. Bok två utspelade sig i en miljö som inte var lika utforskad i ettan och nya karaktärer introducerades. Storyline fortsatte såklart från bok 1 men samtidigt skapade Sammantha ett nytt mål, vilket höll spänningen uppe enda till slutet.

Det enda som jag saknade i The Mime order var mer kärlek, åh vad jag vill ha mer "vuxen kärlek" i alla dessa fantasyböcker och då syftar jag inte på "Twilight- ungdomskärleken" utan PASSION. Varför är kombinationen av passion tillsammans med det övernaturliga så sällsynt? Jag har nog inte läst en enda fantasybok där kärlek har fått vara en av grundpelarna, vilket är synd.

Men bortsett från bristen av kärlek så är det tummen upp för The Mime order! Har läst att Samantha Shannon planerar 7 böcker i den här serien så hoppas verkligen att hon lyckas hålla uppe denna nivå i de andra böckerna också.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna Veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat.

2 kommentarer:

 1. Jag gillar också fantastik plus passion! Har du läst den här? https://www.goodreads.com/book/show/23449738-d-dskyssen?from_search=true
  Den är övernaturlig och lite het ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har jag inte läst, men det låter helt klart som en bok i min smak. Tack för tipset :)

   Radera

KONTAKT/PRESSRUM

Dessa pressbilder går att använda i samband med recensioner och intervjuer. Dock måste fotograf anges vid användning.
Fotograf: Jakob Almer
Det fina omslaget har Johanna Gunneflo designat.

Köp boken!


Just nu erbjuder jag Sunt Förnuft, Vilt Hjärta för endast 79kr (inkl frakt) och 2st för 119kr (inkl frakt).

Fyll i formuläret nedan och jag skickar boken inom två arbetsdagar. Man kan betala genom swish eller faktura (14 dagar). Instruktioner för swishbetalning finns i orderbekräftelsen, boken skickas först efter betalningen har registrerats (Swish). Vid fakturaköp skickas faktura tillsammans med beställningen.

För återförsäljare: Sunt förnuft, vilt hjärta distribueras till bokhandeln via Visto Förlag och Stjärndistribution (SDIST). Via Bokinfo hittar du aktuellt f-pris. För att säkerställa bästa möjliga villkor, maila mig: veronica.almer@gmail.com