Början på något nytt

26 mars 2015

Planen var inte alls att jag skulle hinna klart med mitt manus innan deadline men det gjorde jag (yeah, tummen upp). Detta betyder att jag nu har tid över till andra skrivprojekt i väntan på knodden. Jag har därför börjat på en synopsis till mitt nästa manus. 

Det var inte så länge sen jag hade en dröm som gav mig en vision om vad jag vill att min nästa bok ska handla om, även den kommer att vara en romance. Det kliar verkligen i fingrarna, vill ju bara börja skriva på första kapitlet direkt. Men nej, denna gång ska jag köra "the Larry Brooks- style", alltså planera och strukturera innan jag börjar skriva. Jag tror definitivt på att om man har en bra grund att stå på när man börjar att det underlättar hela skrivprocessen och redigeringen. Larry Brooks bok Story Engineering är helt klart värd att läsa och även om den är på engelska och är lite svår att förstå emellanåt kommer han med många kloka och värdefulla råd!  

Japp, nu ska jag återgå till min synopsis :) 
3 kommentarer:

  1. Vad kul att planera nytt! Allt är möjligt i planeringen :)

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att planera nytt manus :)

    SvaraRadera
  3. Älskar den där boken. Den ger så många bra uppslag och vad underbart att skriva nytt :)

    SvaraRadera