10 mars 2015

Att våga!
Jag börjar närma mig slutet på den här redigeringsomgången vilket betyder att jag strax ska skicka iväg manuset till bokförlagen. Detta faktum blandas med både glädje och oro. Glädje, då det är ett mål som jag har jobbat hårt med det senaste året för att kunna uppnå. Oro, för vad som händer när det är inskickat.

Jag har tidigare blivit refuserad och jag vet därför hur det känns när man får ett negativt svar. Det är så många känslor, skam, besvikelse och en hopplöshet.. så det är så mycket som behövs bearbetas innan man står på benen igen. Trots refuseringar har jag fortsatt med mitt skrivande, jag har skrivit nya manus och bearbetat gamla. Jag har inte gett upp, men enkelt har det inte varit. Det har varit perioder då jag har velat kasta bort min dröm för att jag har känt mig som världens sämsta. Och lycklig har jag varit när jag har kommit över refuseringsdeppen och fortsatt... Med det i åtanken, ack va orolig jag är för att hamna där igen. Jag vet att denna rädsla ligger och lurar i bakgrunden av mitt nuvarande redigeringsarbete. Jag känner hur jag ibland jobbar långsammare, precis som om jag inte vill bli klar. Sen vissa dagar vinner min envishet och jag arbetar med manuset i flera timmar. Det är en ständigt kamp.

Jag försöker bibehålla fokus och tänka på vad jag vill med mitt skrivande och vad jag behöver göra för att nå detta. Jag måste helt enkelt skicka manuset till bokförlagen, för om jag inte vågar "spela" kan jag inte nå mitt mål. Jag ger mig därför in i denna process igen och hoppas innerligt att mitt hårda arbete ska ge resultat.


3/10/2015

1 kommentarer:

  1. Det är jobbigt att skicka in till förlag, vänta på svar och bli refuserad. Det har jag också blivit, och även om jag blivit besviken har refuseringsbreven blivit mer och ner positiva. Som du säger måste man våga, annars har nan ju inte ens en chans.
    känner igen mig i det där att det ibland känns som att man inte vill bli klar och att man andra gånger jobbar mycket med manuset och tror på att det är bra.
    Jag hoppas det går bra med ditt manus.

    SvaraRadera

KONTAKT/PRESSRUM

Dessa pressbilder går att använda i samband med recensioner och intervjuer. Dock måste fotograf anges vid användning.
Fotograf: Jakob Almer
Det fina omslaget har Johanna Gunneflo designat.

Köp boken!


Köp ett signerat exemplar av Sunt förnuft, vilt hjärta för endast 165kr inkl. frakt ELLER 2 böcker för 220kr (inkl frakt).

Fyll i formuläret nedan och jag skickar boken inom två arbetsdagar. Man kan betala genom swish eller faktura (14 dagar). Instruktioner för swishbetalning finns i orderbekräftelsen, boken skickas först efter betalningen har registrerats (swish-köp). Vid fakturaköp skickas faktura tillsammans med beställningen.

Men för er som ändå vill beställa genom Adlibris kan ni göra det här.

För återförsäljare: Sunt förnuft, vilt hjärta distribueras till bokhandeln via Visto Förlag och Stjärndistribution (SDIST). Via Bokinfo hittar du aktuellt f-pris. För att säkerställa bästa möjliga villkor, maila mig: veronica.almer@gmail.com