Tack drömmar!

8 feb. 2015

Jag brukar få hjälp med bokidéer från mina drömmar och jag kan erkänna att alla mina tre manus som jag har skrivit har sitt ursprung i drömmarnas värld. Dock har jag utvecklat vidare på dessa idéer en hel del då drömmar har en tendens att vara allmänt skumma och röriga ;) Nu när jag närmar mig slutet på redigeringen av Blått blod, rött hjärta har tankarna på nästa bok börjat dyka upp, vad ska jag skriva härnäst? 

Jag har en samling av bokidéer men de är ingen idé som jag verkligen brinner för och den kärleken behövs för att man ska orka och vilja spendera så mycket tid som det krävs för att skriva klart en bok. Jag har desperat uppmanat mig själv till att drömma något vettigt men minns knappt mina drömmar längre. Jag har gått långa promenader och försökt locka fram en idé men det har varit tomt. Men igår, ÄNTLIGEN, kom den där drömmen från ingenstans och fyllde mig med massa inspiration... jag vet nu vad jag ska skriva härnäst och det kliar i fingrarna så mycket jag gillar idéen, jag vill bara börja skriva NU.

Åh vad underbart det är när saker bara lossnar. Vi får se hur det går med Blått blod, rött hjärta men det blir nog inte att jag börja skriva på nästa bok förrän efter bebis har kommit. 

Nu ska jag fortsätta med novellen, snart klar med första utkastet :) 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar