Konsten att skriva följebrev

20 feb. 2015

Det är dags att skriva det där följebrevet men jag måste erkänna att det är skrämmande, vilket är knepigt. Jag har skrivit en hel bok, ett litet brev borde inte vara några problem! Men tyvärr är jag så där urtypisk svensk som inte är bekväm med att skryta om mina starka sidor och ett följebrev ska ju vara säljande och visa mig och mitt manus i bästa skick. Man ska dessutom vara koncist, informativ samt väcka intresse, det är mycket man ska lyckas med under en väldigt begränsad yta. 

Genom åren har jag helt klart blivit bättre med att skriva följebrev, tror mitt första brev inleddes med "Hej mitt namn är... och jag är ... år gammal ", något i stil med det, haha lite mindre lyckat! Tror även jag fick med det typiska misstaget "Detta är min dröm". Efter att ha läst mycket om vad man ska undvika i följebrev tycker jag att min utveckling har gått framåt (tummen upp för det)... men ändå är följebrev svåra. 

Debutantbloggen har varit väldigt hjälpsamma, de har till och med lagt upp sina egna följebrev. Ni kan hitta deras tips här: 

Myten om följebrevet

Ännu mer följebrev

Sofia avslöjar följebrevet

Om ni har några råd får ni gärna dela med er! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar