Yes!

20 jan. 2015


"Edit without mercy", slagorden för dagen! 

Just nu har jag dock pausat med redigeringen för att istället googla runt på det här med testläsare.  Jag har inte tidigare använt mig av testläsare och känner mig därför väldigt nybörjare i området. Är det någon av mina läsare som har använt sig av det tidigare och kan ge mig lite tips på vad man ska tänka på när man använder sig av testläsare? Brukar ni ge någon ersättning eller ställer folk upp gratis? Brukar ni lämna tydliga frågeställningar till testläsarna som de ska svara på?
4 kommentarer:

 1. Intressant det här med testläsare. Har du redan valt ut testläsare till ditt manus?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har bara en testläsare än så länge, hade planerat att ha 3 st, tänkte höra mig för på bloggen så småningom om det finns någon som är intresserad av att läsa lite romance :)

   Radera
 2. Testläsare är guld! Jag har använt 4 st i två omgångar till mitt nuvarande manus. Jag tycker att det bästa är att hitta likasinnade att byta tjänster med, men det kan också funka bra med vänner/bekanta som är läsintresserade och som vågar ge kritik. Jag har lämnat med frågor till testläsarna som stöd för att förtydliga vad jag vill att de kollar på, tycker det har fungerat bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir nog testläsare, kan tänka mig att det är guld värt att få utomstående att läsa vad man har skrivit innan man skickar in till förlagen. Funderar också på att skicka med några frågor, så att det blir, precis som du säger, lite tydligare på vad de ska kolla på. Men tack för att du delade med dig av din erfarenhet av testläsare :)

   Radera