Underhållande undervisning

23 jan. 2015

I alla "Lär dig skriva" böcker står det att nyckeln till att lära sig att skriva bra är att själv läsa mycket böcker. Det tänker jag på varje gång jag sitter med en bok i handen, att det nästan är som att plugga inför en tenta... usch va det lät tråkigt ;) Men egentligen lär man ju sig så himla mycket genom att läsa andras verk. I och med jag själv skriver romance känns det lämpligt att läsa mycket inom den genren för att hitta inspiration och lära sig av proffsen... dock finns det inte så mycket svensk romance så det blir istället engelska verk. Det positiva med det är att min svengelska blir bättre, men svengelska har jag förstått är inte så jätte uppskattat när man försöker bli antagen av svenska förlag. Det har helt enkelt blivit ett problem, jag behöver ju "plugga" svensk romance, så om ni har några tips på bra svensk romance får ni gärna tipsa mig. 

Tills dess får jag underhålla mig med boken som kom idag med posten; "To pleasure a Lady" av Nicole Jordan. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar