The Book of Life

7 jan. 2015

Jag brukar växla mellan romance och fantasy, ibland behövs lite kärlek och ibland behövs lite övernaturligt. Det absolut bästa är när det blir en kombination av både kärlek och övernaturligt, vilket den senaste boken jag läste lyckades med; The Book of life. Det är den tredje boken i Deborah Harkness The All Souls trilogi.  

Deborah Harkness har en förmåga att undervisa i en fantasymiljö, det blir en hel del historia och konsthistoria men för min del upplevs det aldrig tråkigt. Så man får både underhållning och kunskap, vilket uppskattas. Tjock och tung är den också men när man läser en riktigt bra bok är det som att sidorna bara försvinner och när jag väl var klar med boken önskade jag att det fanns ytterligare 500sidor. 

Så för er som ännu inte har läst den här trilogin rekommenderar jag den, det är en härlig blandning av vampyrer, häxor och demoner i en kulturell och underhållande miljö... plus massa massa kärlek, det kan ju inte bli mer än bra ;) 

Oh glömde nästan bort att dela med mig av det här vackra citat från boken; 

"Before you I was nothing but dust and shadows. You brought me to life. And I cannot survive without you". 


När författare lyckas fånga kärlek med en sådan här sammansättning av vackra ord blir jag alldeles salig! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar